האם זה בסדר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/04/2010 | 11:27 | מאת: שירה

שלום, יש לי ילד מאוד חכם ילד טוב וחברותי, הוא בגן חובה. כל הילדים בגן מאוד אוהבים אותו. כל יום שאני באה לקחת אותו מהגן עטים עלי 3-4 ילדים שרוצים לבוא אליו. משיחות שהיו לי איתו ומתצפיות שעשיתי בגן ובצהרון כשהוא לא ראה, ראיתי שהוא משחק עם הרבה ילדים. אבל מסקרן אותי לדעת למה הוא מתחבר באופן מלא רק לילד אחד ספציפי, ורק אותו הוא רוצה להזמין כל יום. הוא לא רוצה להזמין אף אחד אחר פרט לילד הזה. הילד הזה הוא בסדר אין לי שום דבר נגדו אבל האם זה הגיוני שמכל הגן הוא מתחבר רק לילד אחד. כל השאר כל פעם מזמינים מישהו אחר והוא רק את הילד הזה. מבחינת חוג החברים הטובים שלו יש את הילד הזה מהגן ויש לו חבר טוב נוסף ששמרנו על קשר מהגן הפרטי מלפני 3 שנים. כלומר סה"כ יש לו שני חברים. אחד מהגן העכשווי ואחד מחוץ לגן. זה בסדר?

16/04/2010 | 01:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, הילד שלך מתחבר לילד ספציפי ממש מאותן סיבות שאנחנו המבוגרים מעדיפים את ה-חבר ה-טוב שלנו. לא תמיד אנחנו יכולים לשים את האצבע על הסיבה המדויקת, אך ברור שמשהו באינטראקציה עם האדם הספציפי הזה משרת צורך כלשהו אצלנו. לפעמים, ההעדפות משתנות (בעיקר בגיל הצעיר) ולפעמים חבר טוב מלווה אותנו שנים רבות. זה בהחלט בסדר (בעיקר אם את אומרת שבגן הוא מקובל ואהוד). בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים