התלבטות קשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/04/2010 | 22:22 | מאת: דניאלה

שלום וברכה, אני סבתא לנכד בן 9, ילד מאוד חכם, תלמיד חרוץ, ילד שמאוד חביב בכיתה ילד רגיל מכל הבחינות. הנכד היה אצלי מספר ימים בחופשת פסח וכמובן בין היתר גלש במחשב, כשנכנסתי אחרי כמה ימים אני רואה שהוא רשם "בן ובת ארומים" (כמובן בשגיאת כתיב)ואחרי זה אני רואה (סלח לי על הביטוי) "בן ובת מזדינים", אין לי מושג אם הצליח להוריד או לראות במחשב, שוחחתי איתו אמרתי לו שבמחשב אצלי מותקנת מצלמה נסתרת וראיתי שניסית להכנס לכל מיני אתרים, הילד הודה שהוא ניסה, רציתי לדעת אם אני צריכה לעבור לסדר היום או שצריכה להדלק לי וכמובן להורים שלו נורה אדומה? רציתי להוסיף שבאחת השבתות שהייתי אצל בני, הנכד המדובר אמר לאחותו הקטנה "לכי תורידי את התחתון לאחותך בזמן שהיא ישנה"....... אנא, אני והוריו מאוד מודאגים ומוטרדים לאור מה שמתרחש לאחרונה במדינתנו הקטנה. ואודה לכם מקרב לב על תשובה מהירה, האם להבליג או לטפל בנושא? תודה מראש הסבתא מהצפון

13/04/2010 | 00:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאלה, למרבה הצער, אין זו הפעם הראשונה שאני נחשפת לסיפור כזה. מסתבר שילדינו הצעירים והחכמים, שלמדו היטב מהי גישה יעילה למקורות מידע, עושים שימוש בטכניקות החיפוש כדי לספק את סקרנותם הטבעית. הצרה היא שהחיפוש התמים אחרי ה"בן ובת ארומים" חושף אותם לתכנים בוטים, אלימים ופרברטיים, המצויים בשפע וזמינים לכל דורש ברשת. כבר שמעתי על ילדה תמימה שבעקבות חיפוש דומה ברשת, הגיעה לאתרים שסיפקו סרטים ובהם סצינות אונס אלימות. לכן, כדי למנוע זאת, עליכם לפעול מיידית, בדרך של הסברה ישירה ועניינית (בעיני חשוב שההורים יקחו אחריות על כך, ואת תחזקי אותם כשהוא יגיע אלייך), המדגישה כי צפייה באתרי פורנוגרפיה באינטרנט מזיקה לו ממש כמו סרטי אימה או סרטים מפחידים אחרים שאינם מתאימים לילדים. שמתי לב שילדים מבינים טוב את ההקבלה הזו. הם מכירים את הפיתוי המסקרן המושך אותם להמשיך ולצפות בסרט אימה, ולשלם על כך אח"כ בליל ביעותים ללא שינה או בסיוטים מתמשכים. אם נצליח להסביר לילדים שהחיפוש התמים אחרי עירום או סקס עלול לחשוף אותם לתכנים מזעזעים, שירדפו אותם אח"כ ויזיקו להם, נדמה לי שנשיג מידה של שיתוף פעולה בנושא. מעבר לכך, אפשר להדגיש את הסכנות האחרות, של גריית יתר, קבלת מושגים מוטעים או מעוותים על האקט המיני (היפה והנעים כשלעצמו), על איברי הגוף בכלל ואיברי המין בפרט, ועל יחסים בין גברים ונשים. מעבר להסברה כזו, אני ממליצה לעשות מאמץ לחסום את הגישה לאתרי סקס, וניתן לעשות זאת דרך ספק האינטרנט. זה מצליח לעשות את העבודה, לפחות עד שהילדים הופכים ל'חיות תכנות' מתוחכמות. ולסיום, אני חושבת שאת הסקרנות הטבעית של ילדים כלפי הגוף העירום אפשר לספק יופי דרך האמנות. זה דווקא דבר נהדר שאת, כסבתא, יכולה ליזום (את נשמעת סבתא מדליקה). תוכלי להציע לו הרפתקה מיוחדת, של התחקות אחר העירום באמנות הציור, הפיסול והצילום, להתבונן יחד ביצירות האמנות, להתפעל יחד, ולגלות את מסתרי הגוף הנשי והגברי שלא דרך הביבים. מה את אומרת? בהצלחה ליאת

13/04/2010 | 22:06 | מאת: דניאלה

ליאת, תודה שענית לי על ההתלבטות הקשה שהייתה לי, זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום במחשב, ההסבר שלך המפורט הרגיע אותי שזה לא סוף העולם, מקווה ליישם את כל הצעתך/הסבריך. תודה שוב

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים