סוג של התמודדות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/04/2010 | 19:37 | מאת: שירה

שלום, רציתי לשאול לגבי התנהגות מסויימת.. מה זה אומר כשילד עושה איזושהי תנועה החוזרת על עצמה למשך זמן מה (לפעמים מספר דקות)? למשל כאשר הוא מקיש עם האצבעות שלו על הרגל (לפעמים מתחיל במהירות ובמשך הזמן הקצב מואט) או כשהוא נותן לעצמו מכות בראש (לא חזקות בכלל) בקצב מסוים עד שכאילו הוא נרגע? בד"כ הוא עושה זאת כשמשהו עובר עליו, אבל האם ההתנהגות הזו היא דרכו (הלא בריאה) להרגיע את עצמו או משהו אחר? אודה על כל עזרה בברכה שירה

12/04/2010 | 23:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, כדי להבין התנהגות של ילד, ולהחליט אם היא נורמטיבית או מדאיגה, חשוב לדעת מה גילו של הילד. פעוטות עד גיל שנה וחצי-שנתיים יכולים להרגיע את עצמם באמצעות תנועות חזרתיות, ואפילו חבטות קלות של הראש במשטח קשה. בגיל בוגר יותר, צריך לבחון כל מקרה לגופו. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים