ילדה בכיתה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/04/2010 | 13:55 | מאת: אמא של בת 6.5

ליאת שלום בתי בכיתה א' ויש ילדה שמאד משפיעה לרעה על מספר בנות. היא מחליטה בשבילן דברים ודי שולטת עליהן. לדוג', יכולה להחליט שביום מסוים כל החבורה של הבנות לא תדבר עם ילדה מסויימת. דיברתי עם בתי והסברתי לה שהיא לא צריכה להתייחס לילדה אבל לצערי הנוכחות של הילדה הזו חזקה מאד. דיברתי גם עם המורה והיועצת של ביה"ס שמודעות לבעיה אך נראה כי הן לא מצליחות לפתור אותה. מה דעתך? תודה מראש, אמא מודאגת.

06/04/2010 | 15:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, התופעה שאת מתארת מוכרת מאד, ונפוצה כמעט בכל קבוצות הגיל בילדות. ברוב המקרים, למעט במצבים של חרם מאורגן ומתמשך על ילד אחד, הנטייה היא לא להתערב, ולאפשר לכוחות הטבעיים בקבוצה לפעול את פעולתם. תפקידנו, כהורים, הוא לעשות הכל כדי לחזק ולעודד את הילד הפרטי שלנו, להשתדל להנחיל לו ערכים חברתיים ואנושיים, שיסייעו לו במגעיו החברתיים והבינאישיים. למרבה הצער, לא תמיד אנחנו יכולים לשלוט בנסיבות החברתיות בהן נמצאים הילדים שלנו (או יכולים לשלוט בהן במידה חלקית בלבד), ולפיכך, כל שנותר לנו הוא להשפיע איפה שאפשר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים