קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/04/2010 | 18:47 | מאת: שמרית

יש לי בן כבן 4 ובן נוסף כבן 6 . בני הבכור אוהב מאוד שאני מקריאה לי סיפורים ,ולעומת זאת בני הצעיר אינו מעוניין שנקריא לו ספרים . אני מנסה לשדל אותו והוא יושב איתי , אך נראה כי אינו מרוכז בספר, הוא מביט לצדדים , מחפש במה להתעסק , רק לא להקשיב לסיפור . האם אני צריכה לדאוג שמא יש לו הפרעת קשב וריכוז? אני חייבת לציין שכשאנו משחקים במשחקים אחרים הוא משתף פעולה. משחקים שדורשים ריכוז הוא שומר על קשב של 20 דק' ואז מניח לזה. מה דעתך?

02/04/2010 | 02:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שמרית, כמובן שלא אוכל לאבחן ממרחק האם קיימת בעיית קשב וריכוז (גם מקרוב זה לא תמיד פשוט בגיל הזה), אך אוכל לומר כי ההתנהגות שאת מתארת, כשלעצמה, אינה מעידה בהכרח על בעיית קשב, ויכולה לשקף דברים אחרים. כאשר את קוראת לבנך הגדול סיפור, הזמיני גם את הקטן, שיוכל להיות שומע פסיבי, אך השאירי לו את הבחירה אם להיענות להזמנה או לא. יש ילדים שמעדיפים להקשיב לסיפור דווקא כשהם מתנועעים בחופשיות או מתגלגלים על השטיח, ובכל זאת - הם אינם מחמיצים מילה. תבדקי גם את האפשרות שאולי משהו בציפייה שלך ממנו (להתנהג - אולי - כמו אחיו הגדול ולאהוב את אותם הדברים) יוצר אצלו איזו התנגדות או קושי. זכרי (שוב!) שילדים בני ארבע בהחלט יכולים ליהנות מסיפור גם אם הם אינם מביטים בספר ואפילו אם הם מתעסקים במשהו אחר. בכל מקרה, לא כדאי להתעקש בכוח, כדי לא ליצור רתיעה והתנגדות חריפים יותר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים