אופי תבוסתני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2010 | 09:56 | מאת: לימור

הילד של בן 4.5 ויש לו אופי תבוסתני, ותרני. כל דבר שנהיה קצת קשה הוא מוותר, למשל, קשה לו להרכיב פאזל אז הוא מוותר, כשהוא מנסה להעתיק מילים, לפי בקשתו, והוא מתקשה הוא מוותר, כשהיה צעיר יותר והתקשה בגזירה, הוא וויתר וביקש מאיתנו לגזור לו וכו'. אני לא יודעת איך להתמודד עם העניין הזה. על משחקי קופסא, פאזלים כשהוא לא רוצה לשחק, כי זה מאתגר אז אני לא מכריחה. אבל הוא יגיע לביה"ס ושם יש קשיים אני פוחדת שהוא לא ינסה אפילו להצליח. מה עושים??

01/04/2010 | 02:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לימור, לא בטוח שמדובר בילד עם אופי תבוסתני, מאחר והמשימות שהזכרת אכן מורכבות למדי עבור ילד כה צעיר, ובוודאי שאינן מלהיבות או מושכות את הלב. גזירה, העתקת אותיות ומשחקי קופסא אינן פעילויות 'טבעיות' של ילדים בגיל ארבע. מדובר בפעולות שהמבוגרים מצפים מהילדים לבצע לפני הגיעם לבשלות, כמעין עדות לחכמה או כישרון. ככל שהציפייה של המבוגר גדולה יותר, כך גדלה התנגדותו של הילד, וגדלים מאמציו להימנע מפעולות אלה להבא. אופי הישגי (בניגוד לתבוסתני) נשען על חוויות של הצלחה. לכן, אם ברצונך לעודד את בנך להישגיות, זמני לו פעילויות מהנות, בהן יש סיכוי טוב שיצליח, התפעלי והתגאי בהישגיו, גם אם הם נדמים בעינייך פעוטים. כך - אולי - ירגיש כשיר ומוצלח, ויהיה נכון להתמודד עם אתגרים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים