הדרים 8 ירוחם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/03/2010 | 16:29 | מאת: אורנית

האם זה נורמלי שילדה בת 4 לבושה כל הזמן בתחפושת של נסיכה , רק לגן היא מסכימה ללכת עם לבוש רגלי . ההורים שלה מעודדים וטוענים שהיא זו שאמורה להחליט מה תלבש ! לדעתי זה חריג הילדה צריכה להבין שלבוש התחפושת של פורים רציו בחג ובשעת משחקים ,,, והיא יכלוה להרגיש נסיכה גם ללא תחפושת ...

29/03/2010 | 01:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורנית, מי מאיתנו לא הייתה רוצה להיות נסיכה מלכותית כל השנה? בגיל 4 עוד מותר לנו להיתפס לחלומות מעין אלה, ולעטות על עצמנו את השמעטע'ס שיעשו לנו חג... אני דווקא בעד 'ארגז תחפושות' כל השנה, כזה שמאפשר לילד לברוח לעולמות של משחק ודמיון, גם בשירות החלקים הפחות בטוחים שבו. אני מסכימה איתך שעלינו להרגיש נסיכות גם בלי תחפושת, אבל לא תמיד זה מצליח לנו, ואז - למזלנו - באים לעזרתנו ה'בלופים' הקטנים. בגיל 4 זו תחפושת של נסיכה, ובגיל מבוגר יותר - רק בגלל שכבר לא נעים לנו - אנחנו מסתפקות באיפור ו'בגדי מלכות' מהקניון... וברצינות - ההיצמדות לתחפושת פורים גם מס' שבועות אחרי החג אינה עניין חריג, בעיקר אצל ילדים שמסיבות כלשהן מרגישים פחות בטוחים. כך נמשיך לראות, פה ושם, סופרמנים ונסיכות, ולטעמי זו דרך מצויינת לקבל תגבורת קטנה מבחוץ. סבלנות... חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים