ילד בן 3.5 נוגע בגבה כל מספר דקות כבר כמה חודשים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/03/2010 | 22:33 | מאת: אביטל

שלום בני בן 3.5 עושה פעולה חוזרת של נגיעה בגבה שמאל וימין הרבה פעמים ביום כל 5 דקות לערך כבר כמה חודשים וזה מתחזק כשהוא עייף ומתרגש.הוא גם ממצמץ בעין אבל מעט ביום בעיקר שהוא מסתכל טלויזיה. בנוסף הוא התחיל לכסוס ציפורניים ומגרד את האמה עם האצבע של אותה היד.אני רוצה לציין שהוא בגן כבר חצי שנה ורק לאחרונה הוא לא רוצה ללכת לגן ממש לא רוצה. (יש לו חרדה מהצגות ילדים ושהוא פוחד אז הוא בהיסטריקה.) האם מדובר בטיקים או בטורדנות כפייתית. האם כדאי לפנות לייעוץ בגיל מוקדם? או שעליי להמתין וזה יעבור? תודה מראש.

27/03/2010 | 21:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אביטל, המופע שאת מתארת בהחלט יכול לשקף סוג של מצוקה ומתח, ולהתאים (למרות הגיל המוקדם) גם להפרעת החרדה שהזכרת. קשה לנבא מראש אם הדברים יחלפו מעצמם או ידרשו התערבות, ולכן - על מנת להרגע - תוכלי לפנות לגורם טיפולי. כדי 'לכסות' גם היבטים נוירולוגים (טיקים) וגם רגשיים, עדיף לפנות לפסיכיאטר ילדים שהוא גם רופא. בברכה ליאת

28/03/2010 | 21:57 | מאת: אביטל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים