"קריזים" אצל בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/03/2010 | 10:12 | מאת: ריקי

0מצטערת מראש על אורך ההודעה אך אודה על תשובה מהירה - אני נואשת בני בן ה-5 הוא ילד אמצעי (הגדולה בת 7 והקטן 7 חודשים). אז ומתמיד היה בני ילד אוהב, מחבק ואהוב אבל אחת לתקופה היה נכנס לתקופת "קריזים" - הוא נכנס למצב של בכי כאילו שוחטים אותו והכל מכלום:מישהו הזיז את הנעל, מישהו נגע בו,הוא עשה משהו ולא אמרו לו תודה ודברים כאלה שלנו נראים קטנים אבל למרות שהוא יודע בדיעבד ומודה שניתן היה לפתור את העניין אחרת הוא נכנס למצב של צרחות ולא יוצא מזה לפחות שעה+. אני מקבלת הרבה טלפונים מהגן וגם בבית אנחנו כבר אובדי עצות - עונשים מגבירים את המצב, התעלמות מגבירה את המצב ולצערי אני מגיעה למצב של פליקים שגם הם לא עוזרים. אני בגישה של לסגור אותו בחדר ולא לגשת ואילו בעלי לא מסוגל לשמוע את הצרחות ומנסה להתפייס איתו מהר מאוד. מאחר וגם בגן כבר לא יודעים איך להתמודד איתו - מה עליי לעשות? הוא עולה לגן חובה ואח"כ כיתה א'. האם יש מקום לטיפול פסיכולוגי? בהריון איתו הייתי מאוד עצבנית והוא נולד כתינוק בכיין שדרש תשומת לב ללא הפסקה - בוקר ולילה (והוא גם ג'ינג'י)

26/03/2010 | 00:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ריקי, יש ילדים הנולדים עם מזג סוער ועוצמות רגשיות גבוהות יותר, מה שלא עושה לנו את החיים קלים כלל וכלל. על אף שקשה יותר להתנהל ביעילות מול התקפי הזעם הללו, הצורך בעמדה הורית סמכותית ועקבית קריטי דווקא אצל ילדים כאלה. נראה שקיים אצלכם חוסר עקביות בולט, היוצר בלבול ותחושת כאוס. לאור חוסר האונים שעולה מדברייך, וכדי לא להתדרדר למצבים המזיקים וההרסניים של אלימות בבית, אני ממליצה מאד על פנייה להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני. ויפה שעה אחת קודם. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים