בן 6 החושף את איבר מינו בפומבי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/03/2010 | 23:00 | מאת: ורד

בני בן השש מתעניין בשנה האחרונה באיבר מינו. לאחרונה אמרה לי אמא בגן כי בני שיכנע בנים בגן שיראו לו איבר מינם וכן הראה להם את איברו.גם בבית הוא מראה לנו מידי פעם את איבר מינו וכן נוגע באיבר מינו של בני הצעיר ממנו. אמרתי לו כבר מספר פעמים שמותר לו לחשוף את איבר מינו וכן לגעת בו כשהוא בחדר, אבל בנוכחות אנשים זו התנהגות שאינה מקובלת. כמו כן, כעסתי עליו והענשתי אותו כשנגע בבני הצעיר. גם בגן הבנתי מהגננת שהיא דיברה איתו אבל מסתבר שזה לא עזר. אני מתלבטת מה לעשות. אודה על עזרתכם, ורד

24/03/2010 | 21:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ורד, ההתעניינות בגוף ובאיבריו, כולל איברי המין המוצנעים בדרך כלל, היא טבעית ונורמלית בגיל זה. עם זאת, עיסוק יתר כזה, כולל חשיפה לא תואמת של איבר המין שלו או של אחיו וחבריו, אינה מקובלת ודורשת התייחסות. אני מציעה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, ולבקש ממנה לבדוק מעט יותר לעומק את מקורותיה של ההתנהגות הזו. במצבים כאלה חשוב - לפני הכל - לוודא שהילד לא נפל קורבן למישהו שחשף אותו לגריית יתר. זו, כמובן, אפשרות אחת מני רבות, אך נדמה לי ששווה להציץ בציורים שלו, ולהתחקות אחר התכנים שמעסיקים אותו. פסיכולוגית הגן היא התחלה טובה, והיא גם תוכל להציע כיווני התערבות והנחייה שלכם כיצד לפעול. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים