הילד לא מסרב לאכול בגן עד אחה"צ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2010 | 11:00 | מאת: אודי

05205שלום רב, יש לי בן מקסים בן 5 שלפני מספר חודשים הפסיק לאכול בגן את ארוחת הבוקר והצהריים. ניסינו לדבר איתו ולהבין את מקור הבעיה אך הוא אינו מוכן לשתף ולהסביר למה הוא לא אוכל. יש לציין שבבית הוא אוכל בצורה תקינה , בסופי שבוע ובערב ללא בעיות מיוחדות. הילד רעב והגננת מספרת שהוא רוצה לאכול אך ממש מכריח את עצמו לא לאכול כלום. אני מאוד מודאג - מה ניתן לעשות ?

23/03/2010 | 00:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אודי, כדי לעזור לילד חשוב להבין מה בדיוק מקור הבעיה, וממה נובעת הרתיעה שלו. חשוב לבדוק האם חווה איזושהי טראומה סביב הארוחה בגן (האם הוא נחנק/הקיא/נכווה/שפך/נענש או היה עד לתקרית מסוג זה אצל ילד אחר). צריך לבדוק האם מדובר בהתנגדות למזון ספציפי המוגש בגן (אלרגיה, רתיעה מהמרקם, מהטמפרטורה, ריח, צבע, וכד'). אם אינכם מצליחים לחלץ ממנו את המידע הזה, נסו לתחקר את צוות הגן (לא בטון מאשים), כולל לגבי אופי התגובה שלהם מול הסירוב שלו. העובדה שמדובר בהתנהגות סלקטיבית עושה את העניין קל יותר לטיפול, ובלבד שמבינים מהיכן היא נובעת. עד שתבינו מה קורה, חשוב לדאוג שהילד יאכל במהלך היום אוכל מהבית, כדי שיצליח לתפקד כשורה. אם הבעיה נמשכת, תוכלו לפנות למרפאה העוסקת בהפרעות אכילה בילדות (באחד מבתיה"ח לילדים - שניידר או 'דנה'), ולקבל עזרה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים