אגרסייה בגן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/03/2010 | 23:44 | מאת: נטע

שלום, בתי הבכורה בת שנתיים וחצי נכנסה לגן לראשונה לפני כחצי שנה., לפני כן היתה עם הוריה 24 שעות ילדה עדינה ומחונכת (כרגע אני עומדת ללדת את בתי השניה). היום אני מאוד מודאגת מהעובדה שלאחרונה הילדה חוזרת עם המון אגרסיות, היא מחקה את הנעשה בגן בצורה מאוד ברוטלית וצועקת על הבובות שישבו בעונש תוך אלימות מפחידה. דופקת את הראש בגופי כשלא מקבלת משהו ומרימה ידיים כשלא נותנים לה מה שהיא רוצה וצועקת.. חוץ מזה ביתר הזמן היא עדיין המלאך של הבית. ששאלתי אותה אם ככה מתנהגת הגננת אז היא השיבה שכן. ובעלי גם ראה אותה מושכת את בתי בחוזקה ביד פעם אחת לכיוון פינת העונש. מה דעתך על אלו? בנוסף, היא טוענת שהגננת מנגבת ומנקה אותה בצורה מאוד אגריסיבית וכואבת. פיפי ופניה לאחר האוכל ושאפילו לא תמיד מנגבת לה את הפיפי... הגננת אומרת שהילדה מדהימה. אציין שאני מצטערת שבכלל הכנסתי אותה לגן כי יש לי אפשרות שלא. מה דעתך? האם הילדה צריכה את המסגרת? היא מאוד אוהבת את הילדים ולהסתכל עליהם...אבל חושבת שאני גאה בה כי היא הולכת לגן וכשיש לה ברירה היא מעדיפה שלא ללכת.... בתודה מראש וסליחה על האורך......

14/03/2010 | 18:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נטע, אם בתך נהנתה עד גיל שנתיים מטיפול אישי מסור, הרי שהונחו היסודות הטובים להסתגלות לחברת ילדים. בגיל שנתיים - שנתיים וחצי, מסגרת של גן בהחלט נחוצה לצורך התפתחות תקינה, אך כדי שזה אכן יקרה, עלינו להבטיח שמדובר במסגרת נאותה, הנמצאת בפיקוח, עם אנשי חינוך שהוכשרו לתפקידם, ואשר מפגינים התנהגות נאותה מול ילדים והוריהם. אם את חוששת שהגן של בתך אינו עומד בקריטריונים אלה, חפשי מסגרת ראויה יותר. חשוב לציין כאן, שגם בגנים טובים ומקצועיים, ייתכנו שינויים התנהגותיים בכיוון שאת מתארת. הילדים שלנו נחשפים במהלך התפתחותם לילדים רבים אחרים, והם מביאים לא פעם 'חומרים' שלמדו מחוץ לבית, לאו דווקא מהסוג הרצוי. ברצוני להדגיש שחינוך טוב ועקבי הניתן ע"י ההורים, אינו מתערער בקלות. ולכן גם אם בתך מפגינה מדי פעם התנהגויות תוקפניות או חסרות סבלנות, אין זה אומר שכל מה שהשעתם בה ירד לטמיון. זה רק אומר שיש עוד עבודה (מהסוג שלא נגמר אף פעם...) :-)) בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים