גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2010 | 23:29 | מאת: ליאת

הבן שלי בן שנתיים ושבעה חודשים לפני שבוע התחלתי גמילה מחיתולים, אין תוצאות חיוביות מהילד הוא כל הזמן מפספס ואני מרגישה כאילו הוא הולך איתי ראש בראש בהתחלה היה מוכן לשבת בסיר או באסלה היום לא מוכן וכשהוא מפספס בשום פנים ואופן לא מוכן להחליף בגדים מה לעשות בנידון אשמח לקבל ייעוץ והכוונה רצוי לציין שזה בני הבכור אין לי מושג אך להתמודד

07/03/2010 | 23:42 | מאת: ליאת

וכשאני לוקחת אותו לשירותים אז הוא בוכה ואומר לא רוצה פיפי

07/03/2010 | 23:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאת, תהליך הגמילה מחיתולים הוא הדרגתי ומועד למכשולים. אחרי הכל, מדובר בדרישה שרירותית, הנוחתת על הילד השליו, המתבקש (די במפתיע, יש להודות) לשנות ממנהגו, ולעשות את צרכיו במקום ספציפי ומוזר מבחינתו. זוהי אכן דרישה נכבדת, אך נדמה לי שבנך בהחלט הגיע לגיל שאפשר לצפות ממנו לעמוד במשימה. הציפייה שלך לתוצאות חיוביות בתוך שבוע היא מעט לא ריאלית, ואני מציעה לא להיכנס למסלול של התנגשות. ילדים מטבעם רוצים להיות בסדר ולעמוד בציפיות, ולכן הרעיון שהוא עושה לך דווקא לא בהכרח נכון. עם זאת, התגובות שלנו, המבוגרים, לפספוסים ולכישלונות יכולות לגרום לו לחשוב שמדובר במאבק. אני מציעה לך לקרוא על תהליך הגמילה הנכון, וליישמו ככל האפשר, מתוך עמדה סבלנית ומעודדת. הנה מאמר טוב אחד (ויש ברשת עוד רבים)- http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=28 מאחלת לך כוחות, ושולחת לך סבלנות ועידוד ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים