פחדים לילדה בת 9 , אנא עזרו לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2010 | 20:10 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב אשמח לקבל הדרכה או ייעוץ לביתי בת ה9 שיש לה פחדים, דוגמא: אם היא עושה משהו לא טוב, ומספרת לי, אני מדברת איתה על הנושא ומסבירה לה אבל היא נשארת עם הרגשות הלא טובים המון זמן, למשל היא אומרת לי , יש לי הרגשה לא טובה, ואז היא עצובה, בלי מצב רוח וכו', יושבת ולעיתים רועדת, מפחד..אני לא מבינה למה... זה לא שהיא באמת עושה משהו נוראי, והתגובות שלי הם באמת מתחשבות ובאהבה, למרות זאת היא פוחדת, ממה? אין לי מושג, ולמה? אין לי מושג, ורוב הזמן היא עצובה.... קשה לי אנא עזרו לי ואם אני צריכה עזרה, ברצון אקבל תודה על התשובה

07/03/2010 | 23:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, התיאור שלך מאד חלקי, וקשה לי להעריך על פיו מה מוקד הקושי. אפשר לנסח בזהירות כיווני מחשבה, כמו למשל שהילדה מרגישה שהיא מאכזבת או נכשלת בכל פעם שהיא מתנהגת לא כשורה. לפעמים יש בבית ילד נוסף המוגדר כילד ה"רע", מה שיכול ליצור אצל הילד ה"טוב" חשש מלאבד את אהבת ההורה, אותה הוא תופס כמותנית בהתנהגות 'מושלמת'. עוד כיוון אפשרי יכול להיות קשור בנטייה של ילדים (ומבוגרים) מסוימים לפתח עמדה קורבנית (של "קדוש מעונה"), היוצרת אצל הסובבים תחושה מתמדת של זהירות ואשמה. נסי לבחון עם עצמך אם משהו מהדברים מדבר אליך ונראה מתאים, וכתבי מעט יותר. אם את חוששת שבתך מתמודדת עם בעיה רגשית עקשנית יותר, פני להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים