פחד והסתגרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/03/2010 | 12:07 | מאת: גלית

היי שמי גלית אני אימא לילדה בת חמש , בחודשיים האחרונים חל בה שינוי בנושא השינה והפחדים היא מתעוררת כל לילה כמה פעמים ואומרת שהיא לא יכולה להירדם ממחשבות לא טובות הילדה לפני זה הייתה ישנה לילה שלם, ניסיתי לבדוק איתה ולשאול אותה שאלות אם יש משהו שמציק לה או מפריע ואמרה שלא שאין, אתמול יום שישי גילינו על הלשון שלה כמו כביה כזאת מסיגריה בצורת עיגול והתחלנו לשאול אותה שאלות , הילדה לא רצתה לדבר אמרה שזה שום דבר והיא לא מוכנה לדבר על זה אמרה שתתגבר על זה לבד, אני מאוד נלחצתי איך ילדה בת 5 אומרת לי כזה דבר שהיא תתגבר על זה לבד , התחלנו לשאול שאלות נוספות מה מציק לה בגן אם מישהו הטריד אותה אם מישהו נגע בה לא הייתה מוכנה לשתף פעולה התחילה לבכות, הנחנו לה היא נרדמה ביחד איתי במיטה .בבוקר שאלתי שוב ואמרה שזה ילד מהגן שמציק לה והוא עשה לה את זה עם מגרפה , אני לא יודעת אם זה נכון כדי שאני אניח לה ,,,, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי איך להמשיך להתנהג עם הילדה ולכוון אותי לאן לפנות.

07/03/2010 | 22:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, (וסליחה שחיכית קצת לתשובה) כרגע, אם את חוששת שבתך נפגעה מילד מהגן, יש לברר זאת עם הגננת, ולוודא שהיא נמצאת תחת השגחה. פחדי לילה נפוצים מאד בילדות, ויעידו על כך עשרות הפניות המגיעות אל הפורום שלנו בנושא זה. איני יודעת אם פחדי הלילה שלה קשורים לאירוע ספציפי (אם נקשיב לדבריה, מדובר במחשבות ופחדים "מפושטים" יותר), אך בכל מקרה, לאחר שטיפלת בנושא הגן, ההתנהגות במהלך הלילה צריכה להיות עניינית ומעודדת חזרה מהירה לשינה. אני מציעה לא להתפתות לקחת אותה למיטתך, אלא להתעקש על כך שתישאר במיטתה, בנוכחותך המרגיעה, מבלי להפוך את האירוע הלילי לפעילות נעימה ומתגמלת. הגיעי למיטתה, נסי להרגיע מעט בדיבור שקט וקצר, חיבוק ונשיקה, ובקשי ממנה לחזור ולישון. אם היא אומרת שאינה יכולה להירדם, שבי לידה כמה רגעים ללא דיבור או פעילות. את מוזמנת לעשות חיפוש קצר בין דפי הפורום הקודמים, ולקרוא עוד בנושא פחדי לילה. אשמח לשמוע איך הולך בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים