איך להסביר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/03/2010 | 18:25 | מאת: שלוקומו

שלום יש לי בן בגיל 12 שהולך לא מעט לחברים. איך אני יכול לפתוח את הנושא : שלא יענה לאף "הזמנה" של מישהו זר .......... בפרט מלהכנס לביתו בתרוץ כלשהו ?? אני שומע לא מעט על שקורה ולא רוצה שהילד לאחר השיחה יפחד ........ תודה מראש

07/03/2010 | 01:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בגיל 12 כבר אפשר להתריע מפני הסכנות הממשיות, מאחר שמדובר בילד עם יכולת חשיבה והבנה טובה. בגיל זה ילדים ממילא מחוברים לנעשה בסביבתם הרחוקה, הן דרך הטלוויזיה והעיתון, והן דרך המחשב, ואני מניחה שההסבר שלך יהיה רק חידוד של הדברים ולא תגלית חדשה ומאיימת. אני מציעה לומר את הדברים במפורש, ולהזהיר מפני הסכנות, מבלי לגלוש לתיאורים קטסטרופליים. "לא מתפתים לטרמפים, לא הולכים לבתים של אנשים זרים, ולא פותחים את הבית לעוברי אורח כאשר אין מבוגר בסביבה. אנחנו שומעים לאחרונה על הרבה מקרים בהם ילדים נפלו קרבן למעשים פליליים, ומבקשים ממך לשמור על עצמך ולהישאר עירני גם בבית וגם בחוץ". כדי שהילד לא ייכנס לחרדות מיותרות, אפשר לחזור ולהזכיר שרוב בני האדם הם אנשים טובים, אך למרות העובדה הזו, ובגלל שלא תמיד ילדים יודעים להבחין בין טוב לרע, נדרשת זהירות. הדגישו את העובדה שאתם סומכים עליו, בוטחים בו, אך גם משגיחים ושומרים עליו כמתבקש. בברכה ליאת

07/03/2010 | 08:05 | מאת: שלוקומו

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים