אוננות אצל בתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2010 | 02:34 | מאת: ש.נ

שלום רב, בתי בת שנתיים ושמונה חודשים, והיא נוהגת מידי פעם לשכב על המזרון או על המיטה ולבצע תנועות כמו של אוננות. בהתחלה היא הייתה עושה זאת לפני השינה וכיום היא עושה זאת גם במשך היום.(ולמען האמת זה מלחיץ אותנו) לפי מה שהבנו ,זאת תופעה שכיחה אנו מנסים להסביר לה שזה לא יפה ושלא תעשה זאת ליידנו. יש לציין שהיא ילדה מאוד פיקחית והיא מבינה כל מה שמסבירים לה. מתי המנורה צריכה להידלק והאם יש צורך בייעוץ של מומחה. תודה מראש

02/03/2010 | 13:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אין שום סיבה להילחץ. אוננות היא עניין טבעי ונפוץ אצל ילדים. אני מבינה את אי הנוחות שזה יוצר אצלכם, ובכל זאת, רצוי להימנע מגינוי המעשה. כשאתם נתקלים בתופעה, בקשו ממנה להפסיק, והסבירו שהיא יכולה לעשות זאת בחדרה, ללא נוכחות אחרים. אוננות הופכת מדאיגה כאשר היא משתלטת על חלקים הולכים וגדלים של היום, על חשבון פעילויות השגרה השוטפות. בדר"כ אין הכוונה לאוננות של ילדים קטנים. כרגע אפשר להירגע. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים