פחד חדש אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/02/2010 | 09:58 | מאת: אסתי

שלום , אני אמא לילדה בת 5 שניתן להגיד שיש לה בדר"כ פחדים לפני כשבוע הופיע פחד חדש, היא לא מוכנה להיות בשום חדר בבית לבד כשאני מנסה לדובב אותה היא לא רוצה לגלות לי למה ורק טוענת שהיא מתגעגעת אלי זה מצב שאפילו 2 דקות ליד הטלויזיה שאני במטבח והיא יכולה לראות אותי לא מספק אותה אני חייבת לציין שלפני כשבוע זה היה חמר יותר וקצת משתפר עם הזמן ביקשתי מהגננת שתנסה לדובב אותה גם היא אמרה לה שהיא שומעת קול מפחיד שבן דוד שלה עשה פעם זה גם קורה רק בבית אין לה בעיה בגן או שאנחנו נמצאים במקום אחר גם אם זר אודה לעזרתך....

28/02/2010 | 22:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי אסתי, ראי תשובתי לדורית כאן http://www.doctors.co.il/forum-3284/message-17192#message-17050 (השאלה נשלחה ב-16.11.09 והתשובה ניתנה ב-18.11.09 - אם משהו בקישור לא יעבוד). אם יהיו שאלות נוספות אשמח להשיב. מעבר למה שכבר נאמר, אוסיף עוד כי מול פחדים ממוקדים וספציפיים אפשר לנקוט בצעדים 'פרדוכסליים', שמטרתם להתיידד עם הפחד. נסי לדבר איתה ישירות על הקול המפחיד, לבקש ממנה לחקות אותו, ולחזור עליו שוב ושוב עד שה'פואנטה' תישחק. השמיעו קולות מפחידים זו לזו, לבובות, לאבא, ואפילו לבן דוד היצירתי שהכניס את הקול המפחיד לחייכם. אשמח לשמוע דיווחים מהשטח :-)) בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים