פסיכולוג לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2010 | 16:49 | מאת: תמי

שלום ליאת, בתי בת 5.5 שנים ילידת 04/09/04 לומדת בגן חובה,בחודש אחרון היא מתנהגותית הולכת אחורה,כלומר חזרה למוצץ,בבית לפעמים עשה פיפי במכנסיים ותואנת שרוצה להיות תינוקת,גם בגן שמו לב לשינוי. ילדה צריכה לעלות לכיתה א' שנה הבאה, האם שינוי בהתנגותה מראה שהיא לא מוכנה לביה"ס? אני רציתי להגיע איתה לביקור אצל פסיכולוגית קלינית מכיוון שלא אני ולא גננת לא מצאים סיבה לשינוי כזה.ילדה אומרת שהיא רוצה להיות תינוקת שלא יצעקו ולא יכיסו אליה,בבית לא צועקים אליה,לפעמים לענשים אותה. (האזור נתניה דרך כללית מושלם)

28/02/2010 | 01:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תמי, נסיגה מהסוג שאת מתארת יכולה להיות קשורה לקושי רגשי זמני, וחשוב להתייחס אליו ולהקשיב לו. שאלת הכניסה לביה"ס צריכה להישקל לא על רקע בעיה 'מקומית', אלא אם קיים ספק ממשי לגבי הבשלות שלה בתחום הקוגניטיבי/רגשי/חברתי. למען הסר ספק, ועוד לפני שאת פונה לטיפול פסיכולוגי, תוכלי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולבקש ממנה לפגוש את הילדה ולהתרשם ממה שקורה לה. במידת הצורך, פסיכולוגית הגן היא גם מי שמעבירה את מבחני המוכנות לכיתה א'. לגבי טיפול אצל פסיכולוגית קלינית, אני מציעה לבקש את רשימת המטפלים שעובדים עם הקופה, ולבקש את המלצותיו של רופא הילדים שלכם. בהצלחה ליאת

28/02/2010 | 22:23 | מאת: תמי

פניתי להתפתחות הילד הילדה מטופלת ע"י ריפוי ועיסק,הם טוענים שאין מקרים דחופים ושיש תור המתנה ארוך,פסיכולוג של גן ממש לא התרשמתי ממנו,נראה ממש לא מקצוע,כאילו סיים לימודים רק עכשיו. האם את יכולה להמליץ על מישהו בנתניה. תודה מראש

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים