חרדת אסלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2010 | 06:48 | מאת: ענת

שלום אני לא בטוחה עם זו הכתובת המתאימה יש לי ילדה בת 4 היא גמולה מטיטולים מגיל2 אבל רק קקי היא צריכה טיטול היא יושבת בשרותים עם ספרים וכשזה עומד לצאת היא פשוט נלחצת ולא מוציאה אני כרגע בהריון ואני מפחדת שזה לא יהיה יותר גרוע היא מודעת שהטיטולים קטנים ושהיא צריכה לעשות בשרותים ניסתי גם סיר ישבנון הכל השמח ליעוץ

26/02/2010 | 13:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, בתך לא נגמלה מטיטול באופן הרצוי, ולמעשה 'סוחבת' את הבעיה כבר שנתיים. להציע לה טיטול בכל פעם שהיא צריכה קקי זה לשדר מסר מבלבל ובעייתי. אני ממליצה לך לקרוא באינטרנט על תהליך גמילה נכון, ולנסות לתקן. באופן כללי, ילדה בת ארבע כבר גדולה ומבינה, ויש להסביר לה כי לא תוכל יותר להשתמש בטיטול. תוכלי לתת לה לבחור היכן תרצה לנסות לעשות קקי (סיר, אסלה או ישבנון), ולהסביר שגם אם בהתחלה יהיה לה קצת מוזר, את סומכת עליה ויודעת שתצליח. תוכלי להבטיח לה שגם אם יברח לה מדי פעם במכנסיים, את תהיי שם כדי לעזור לה. חשוב להימנע מביטויי גועל או דחייה כלפי הקקי, ולשמור על מסר בהיר ופשוט. "קקי עושים בסיר או בשירותים, וטיטול הוא רק לתינוקות קטנים". אפשר לסייע לה בתזונה עתירת סיבים כדי למנוע עצירויות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים