אח שלישי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2010 | 06:41 | מאת: ענת

שלום שמי ענת אני בהריון מספר 3 יש לי בן בן 9 ובת בת 4 כשגיליתי לבן הגדול שאני בהריון הוא קיבל את זה קשה ירד קצת בלימודים באיזה שהוא שלב הוא כבר אמר הולאי שהתינוקת תמות האמת שלא אמרתי לו כלום כי אני יודעת מאיפה זה בא איך עליי להתנהג איתו לאומת זאת בנתיים הבת שלי מאד מחכה

26/02/2010 | 12:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, אם את יודעת מאיפה זה בא, לשם הייתי מכוונת את מאמצי ההרגעה. בנך כבר עבר פעם אחת את החוויה הזו, והיא נרשמה אצלו כמקור לצרות. אני מציעה לשוחח איתו על הלידה הצפויה, על תחושותיו כלפי התינוקת החדשה - כולל התחושות הקשות. עודדי אותו להסביר מדוע היה רוצה שהתינוקת תמות, ומה לפי דעתו יעזור לו להתגבר על התחושות האלה. הבטיחי לו שאהבתך ותשומת לבך אליו לא ישתנו, והדגישי שאת מבינה ללבו ומקווה שהוא ילמד להסתדר עם הנסיבות החדשות. מעבר לכל זה, נסי לשמוע מה בעצם הוא רוצה וצריך ממך, והשתדלי להיענות לכך גם בימים אלה. מאחלת לך לידה קלה ומהירה והרבה בריאות ונחת לאחריה. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים