טריכוטילומניה- אצל בת 12- סירוב להמשיך טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/01/2010 | 17:13 | מאת: TALI

הבת שלי סובלת מטריכוטילומניה היא התחילה טיפול פסיכולוגי בנושא תלישת ריסים בנובמבר. וחוצמזה אני נותנת לה מאז תוסף מזון שניתן כניסוי לסובלים מטריכוטילומניה בניסוי ראשוני שקראתי עליו באינטרנט. התוסף הוא NAC (N acetyl L- cysteim התוצאה שאכן הריסים גדלים והיא כמעט שלא תולשת אותם.. אבל מאוד לא רוצה ללכת לפסיכולוגית ... זה ממש סוג של קרב.. מה לדעתך עלי לעשות בנושא? כבר אמרתי לפסיכולוגית שהיא לא רוצה להגיע.... תודה על העיצה להת' טלי

02/02/2010 | 00:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, מאחר שבתך נמצאת בטיפול, אני סבורה שהכתובת להתייעצות היא המטפלת שלה, שמכירה את בתך ואת קצב ההתקדמות שלה. לא ציינת מה ענתה לך הפסיכולוגית, וכיצד היא רואה את הדברים. אני חושבת שאפשר לנסח סוג של הסכם, לפיו לטיפול יהיה מועד סיום ידוע מראש, עליו יוחלט בשיתוף עם בתך. כדאי לזכור שטיפול הנעשה כנגד רצונו של המטופל יהיה עפ"י רוב בלתי יעיל. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים