הסיפור במבי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2010 | 19:58 | מאת: מיכל

לי ולבעלי יש מחלוקת. הוא טוען שבמבי הוא ספר ילדים קלאסי ומשום כך ראוי לקרוא אותו לילדה בת 4 ואני חושבת שתוכן לפיו אמה של במבי מתה בנסיבות טראגיות אינו מותאם לגיל 4. מה דעתך?

26/01/2010 | 11:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיכל, שאלה נהדרת. ספרות ילדים היא אחת הדרכים הטובות ביותר למפגש עם נושאים טעונים רגשית, והמוות בכלל זה. במבי הוא אכן סיפור קשה, ובכל זאת ילדים מצליחים להזדהות ולאהוב אותו כבר כמה דורות. הוא נוגע בחרדה העמוקה ביותר של הילד (אובדן ההורה האהוב), שקיימת אצלו אם נרצה או לא נרצה. ספר ילדים טוב אינו "מכניס רעיונות" לראשו של הילד, אלא נוגע בתכנים המעסיקים אותו ממילא, ויוצרים הד. אם את חוששת שילדתך תתקשה להתמודד עם התוכן העצוב כל כך, תוכלי לחכות עם זה קצת, עד שתחושות הבטן שלך יגידו אחרת. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים