ילדה בת 4 -מרביצה ומקללת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/01/2010 | 10:02 | מאת: דניאלה

שלום אנו הורים לשלושה ילדים. בן 6 בת 4 ובת 9 חודשים. לאחרונה החלה ביתי בת ה-4 לקלל ולהרביץ לאחיה,לנו ולכל מי שמרגישה נוח לידו. אנו לא מקבלים התנהגות זו וכועסים ומסבירים לה שזה לא מקובל עלינו אך היא ממשיכה. מה עושים? איך מפסיקים התנהגות זו? תודה מראש

22/01/2010 | 01:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאלה, כשמדובר בילדים בני ארבע המתנהגים בצורה אלימה, מוטב לדבר פחות ולפעול באופן נחרץ מול כל ניסיון לפגוע באדם אחר. הסברים יכולים להיעשות פעם אחת או פעמיים, וגם אז, המסר צריך להיות קצר וברור: לא נעים לנו כשאת מקללת, ואנחנו לא מרשים לך להרביץ, לא לאחים שלך ולא לנו! כאשר היא ממשיכה, עליכם לרסן אותה, ובמידת הצורך להרחיקה לחדר אחר עד שתרגע, ואז תוכל לחזור. כאשר היא מקללת אתכם, תוכלו להתרחק ממנה לזמן מה, ולומר שתשמחו לשהות במחיצתה כשתנהג בכם כבוד. כל עוד היא מקללת, אתם מעדיפים להתרחק ממנה. מאחר וילדים באופן כללי שמחים להשתייך ולהיות מקובלים, יש להניח שמסר כזה יגרום לה מוטיבציה לשינוי. לא לשכוח לשבח ולחזק התנהגויות של שיתוף פעולה והתחשבות... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים