תינוק בן שלושה וחצי חודשים מתעורר שבע פעמים בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2010 | 15:49 | מאת: אוריתקה

שלום ליאת בני החל להתעורר מספר פעמים בלילה בתקופה שהיו לו גזים, שהיתה תקופה ארוכה יחסית לנו (כחודשיים). בתקופה זו הייתי מביאה אותו לקראת הבוקר לישון איתנו במיטה. לפני כשבועיים חדלתי מלהביא אותו למיטה ואני מנסה להרגילו לישון לילה שלם במיטה, אלא שהוא מתעורר כל חצי שעה שעה החל מהשעה ארבע לערך ולא מצליח להרדים את עצמו רוצה מוצץ.ציצי. הרמה וכו' איך אפשר ללמדו לישון בעצמו בצורה שפויה? תודה

21/01/2010 | 02:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, תינוק בן שלושה וחצי חודשים, בעיקר כאשר הוא עדיין יונק, עשוי להתעורר מספר פעמים במהלך הלילה, ואין בכך כדי להעיד על דפוס שינה בלתי שפוי. ברוב המקרים היענות מהירה וסבלנית מקצרת את זמן הבכי, ומעודדת את התינוק לחזור ולהירדם. תינוקות שאוכלים טוב ועולים במשקל נוטים להתעורר פחות ופחות ככל שהם גדלים, ויש להתאזר בסבלנות ולהשתדל לנוח בכל הזדמנות, כדי להימנע מהמעגל ההרסני של תגובות עצבניות מתוך תשישות, המגבירות את אי השקט של התינוק. עוד קצת סבלנות... אם, למרות הכל, היקיצות שלו נראות לך בלתי סבירות, פני להתייעצות עם רופא הילדים שלכם. בריאות ליאת

23/01/2010 | 16:55 | מאת: אוריתקה

פניתי אל רופאת הילדים שלנו והיא בדקה וקבעה שהוא בריא ואין סיבה בריאותית לחוסר השינה. אני עושה לו טקס שינה קבוע (מקלחת מסאז ואכילה) ובאחרונה גם דואגת שלא ירדם בהאכלה אלא ירדים את עצמו במיטה וזה עובד בדרך כלל אבל עדיין הוא מתעורר בלילה כל הזמן. העליה שלו במשקל מצוינת (כבר כעת כמעט הכפיל את משקל גופו וזאת למרות תקופה של הקאות ושילשולים לאחר חיסון הרוטה). קשה לי להתאזר בסבלנות כיוון שאני צריכה לחזור לעבודה ולא אוכל לתפקד עם לילות כאלה. האם את מכירה יועצות שינה או רופאים מומלצים ברפואת שינה במכבי באזור תל-אביב/רמת גן/גבעתיים? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים