מעבר גן באצע שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2010 | 09:44 | מאת: מיכל

שלום בני בן 4.5 והחלטנו להעבירו גן מאחר ואיננו מרוצים מתפקוד הגננת. לאחר התלבטות רבה החלטתנו סופית. מה עלינו לעשות כדי להקל על בננו ? מה לא לעשות כדי לא לפגוע בו? תודה מראש.

21/01/2010 | 01:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיכל, מעבר מגן אחד לאחר עלול ליצור, לפחות זמנית, תחושת משבר, אם כי אני נוטה להאמין שהדאגה שלנו בדר"כ חורגת ממה שצריך. ילדים הם יצורים סתגלנים, והם מצליחים להשתלב בהצלחה בסביבה מזמינה ההמותאמת לצרכיהם. אני חושבת שקליטה באמצע השנה פשוטה יותר, מאחר והצוות פנוי יותר לקליטת הילד החדש, יש פחות בכיות בגן, והילדים רגועים וחברותיים בהשוואה לימים הראשונים של ספטמבר. תוכלו להקל עליו אם תיצרו קשר עם שניים שלושה ילדים מהגן החדש, שיוכלו להתראות איתו בביתכם או בגינת המשחקים, כדי להפחית מתחושת הזרות בגן החדש. נסו להימנע מהשמצת הגן הישן באזניו, ולחזור ולומר לו שאתם סומכים עליו ועל צוות הגן החדש ובטוחים שיהיה לו טוב ונעים במקום החדש. הישארו מוכנים גם לתגובות משבריות, ובמידה ויופיעו כאלה, נסו להיות רגועים וקשובים, ללא ביקורת ועם סבלנות. מאחלת לכם קליטה קלה ומהירה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים