האחיין חזר לעשות פיפי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/01/2010 | 14:07 | מאת: דודה שדואגת

אחיין שלי בקרוב יהיה בן 4 לפניי יותר משנה נגמל מחיתולים לאחרונה החל לעשות שוב פיפי במכנסיים אמא שלו נורא מתעקשת איתו ואני מהצד משתגעת מההתנהגות למשל היא מכוונת שעון לשעה שתיים בלילה מוציאה אותו מהמיטה ומכריחה אותו לעשות פיפי הילד בוכה צורך אין לי פיפי והיא מתעקשת ואז מענישה אותו לא מחזירה אותו למיטה הילד צורך הוא עייף היא צורחת הוא צורח כל הבית מתעורר והילד לא עושה פיפי וגם כולם לא ישנים כמו שצריך כשהוא חוזר כבר למיטה בבוקר הוא קם רטוב כולם בבוקר קמים עצבנים ועייפים והוא ממשיך לעשות פיפי כמה פעמים ביום הם מענישים והוא ממשיך ואני מתפוצצת הוא ילד ממושמע ילד מקסים וחכם אם כן מה הבעיה?איך אפשר לעזור להם? תודה מראש הדודה

17/01/2010 | 15:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לדודה הדואגת, מניסיוני, עצות או ביקורת מצד קרובי משפחה מודאגים אינן עוזרות, גם כאשר הן צודקות ונכונות. אני מסכימה איתך מאד שהגישה החינוכית של האם (לפחות כמו שהיא נשמעת מפיך) אינה מקדמת את רווחתו של הילד כרגע. אני מציעה לך לנסות לחפש מאמר טוב ברשת על גמילה והתמודדות עם 'תאונות', או להפנותה לפורומים ייעודיים העוסקים בכך. היא כמובן מוזמנת להתייעץ גם כאן, במידה ותרגיש שהיא צריכה עזרה. אני חוששת שאם תבואי אליה עם ביקורת גם ממני, היא עלולה לגלות התנגדות וכעס, ולהתבצר בעמדותיה אף יותר. מה את אומרת? ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים