בעיה חברתית לילדה בכתה ו'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/01/2010 | 17:27 | מאת: א

לפני כ- 5 חודשים 3 חברות טובות של ביתי החליטו להפסיק להיות חברה שלה. בנות אלו היו כמו בנות בית אצלנו. התברר שילדה אחת מבין השלוש סיפרה סיפורים שקריים לשתי הבנות האחרות שכמובן לא היו ולא ניבראו. חשוב לציין ששתי בנות מהשלוש מאוד כוחניות.הבנות ממש אינן מדברות עם ביתי וזה מתבטא בכך שאם אחת משלושתן מארגנת מפגש, לא מזמינים את ביתי והיא מאוד מאוד עצובה ופגועה ( השבוע למשל הן ארגנו מסיבת הפתעה לחברה מאוד טובה של ביתי והיא לא הוזמנה). כמובן שניסיתי לדבר עם ההורים של הבנות אך "אין עם מי לדבר" מה שנקרא. הורים אלו אינם ששים לעזור וטוענים שהילדות אינן מוכנות לדבר עם ביתי. הבנות האלו מפנות לה את הגב כאשר היא עוברת לידן בבית הספר, משמיצות אותה בכל הזדמנות ולא מזמינות אותה לאירועים חברתיים אותם הן מארגנות. יש לציין שביתי היית מאוד "מקובלת" ועכשיו כל הדימוי העצמי שלה ירוד. אין לי כל בעיה שלא יהיו חברות אך איני יודעת איך לנהוג כדי לגרום לכך שלפחות יכבדו אותה באופן בסיסי ושהיא לא תפגע מהן כל הזמן. בנוסף, בעוד שלושה שבועות לביתי יש בת מצווה והיא מאוד רוצה שהבנות יבואו לחגוג איתה, עניין זה מעסיק אותה מאוד. איך אפשר לשמח אותה ולגרום לכך שיבואו ליום הולדתה? יש לציין שלביתי יש חברות חדשות אך הדימוי החברתי שלה מאוד ירד.

14/01/2010 | 23:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א' בתך נמצאת על סיפה של תקופה חדשה בחייה, ויתכן מאד שתקופה זו תכתיב שינויים גם בהרכב מעגל החברים שלה. ההתרחקות של החברות ממנה התרחשה כבר מזמן, ולכן אני מניחה שלא מדובר בתקרית או מריבה חולפת, אלא במשהו אחר שספק אם יש טעם להתעקש עליו. המעבר לחטיבה קרוב מאד, ולכן המטרה כרגע היא לחזק אותה ולבסס אצלה תחושה בסיסית של יכולת וערך. עודדי אותה להיפגש עם החברות ששמחות בקרבתה, ולוותר על מי שדוחה ומעליב אותה. אחרי הכל, ההתעקשות עלולה להוביל לתוצאות בלתי רצויות, כמו למשל התייחסות אליה כאל 'נודניקית' או כאל מישהי שאפשר לחזור ולרמוס שוב ושוב. אני ממליצה לך לנסות לגייס את עזרת המורה או יועצת ביה"ס, כדי שישוחחו בכיתה על החשיבות הרבה של מסיבות בת-המצווה בשנה זו, ועל המחוייבות הכיתתית והחברית כלפי הבנות כולן. יועצת בי"ס היא כתובת נהדרת גם במקרים של קשיים חברתיים, והיא מיומנת בהתערבויות פרטניות וקבוצתיות המכוונות לשיפור המצב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים