רעד היד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/02/2009 | 16:20 | מאת: שרון

הגננת העירה לי שהילד בן 5.5 מאוד נבון ויש הבדל עצום בין היד לבין הראש וכשהוא נלחץ במשימה ממשהו אז הוא רועד היא העירה שעכשיו הוא בגן חובה ומיהיה בכיתה א' , בני גם אומר לי אני רועד כשאני מענישה אותו ואומרת לו לשעות בחדר לבד עד שהוא יתנהג כשורה ואז הוא בוכה ואומר אני מפחד אני רועד , אני כמובן מחזירה שלא נורא שהוא רועד הוא צריך להתגבר ולקבל את העונש המגיע לו האם יש קשר בין התגובות ? ולמי יש לפנות בכדי לעזור לו להתגבר על הרעד ביד ? קבעתי תור לרופא המטפל אבל מה עלי לבקש ?

22/02/2009 | 22:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, הגננת שלכם צודקת - לקראת כיתה א', חשוב מאד לוודא שלא קיימות בעיות בתיאום החזותי-תנועתי (בין היד והעין), שכן תיאום כזה נחוץ לצורך רכישת הכתיבה. טוב שקבעת תור לרופא, ואני מקווה מאד שהוא יפנה אותך לאבחון אצל מרפאה בעיסוק, שתוכל לזהות בעיה (אם קיימת) ולטפל בה במהלך החודשים עד הכניסה לכיתה א'. מעבר לכך, חינוך הילדים חייב להמשיך ולהיעשות עפ"י עקרונותיכם, אך מתוך התאמה של הסנקציות לגילו ויכולתו של הילד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים