מקלחת ילדה בת 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/01/2010 | 13:26 | מאת: גלית

הי ליאת, הפעם אני כותבת לך לגבי התלבטות שככה, מקננת בי מדי פעם. אני ובעלי רוחצים את בתנו בת ה 3 וחודשיים, לסירוגין, כל פעם משיהו אחר. בנוסף, לעיתים אני מתרחצת יחד איתה באמבטיה מאחר וזו דרכי "לחסוך" זמן התארגנות בערב, וגם להרויח זמן משחק ושעשוע עמה. אני מעט מתלבטת לגבי העובדה שבעלי עושה איתה מקלחות, ויש לציין שהוא לבוש בתחתונים או מכנסיים קצרים וללא עירום מלא. למותר לציין שמכיון שהיא בגיל שהיא סקרנית, היא מבקשת לראות את איבר מינו והיא כמובן נענית במסר ברור שהדבר אסור מאחר וכל איבר מין שייך למי שהוא שייך..שאלית היא עד מתי לאפשר זאת? האם בכלל לאפשר זאת? מצש אחד לא הייתי רוצה שהיא תראה אותנו כה חרדים מנושא המיניות של מי מאיתנו, ומצד שני כמובן , חשוב לשמור על הגבולות. האם לאפשר רק לי להתרחץ איתה? אודה על תשובתך

14/01/2010 | 14:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, ילדים בני שלוש אכן מגלים סקרנות רבה סביב אברי הגוף וההבדלים בין המינים, ומקלחת משותפת עלולה להגביר את הסקרנות והעניין ואת הביטויים לכך. לטעמי, אין מקום לאמבטיה משותפת עם אבא בגיל זה, ולו בשל האי-נוחות המתעוררת אצלכם, ישירות או בעקיפין. מקווה שיסלחו לי, הכנרת ורשויות המים... :-)) ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים