שאלה בלתי פוסקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/01/2010 | 10:08 | מאת: סיון

שלום! ביתי בת 4 כול הזמן שואלת אותי ללא הפסקה האם אני חברה שלה? שמתי לב כאשר אנחנו נמצאות אצל חברות שלה היא כול הזמן שואלת אותם האם הם חברות שלה. יש לציין שביתי מאוד חברותית וגם מאוד רגישה.הייתי בסיטואצייה שחברה שלה אמרה לה, לא אני לא חברה שלך וביתי נורא נעלבה.אני לא יודעת איך להתמודד עם זה? מה לומר לה שהיא שואלת אותי? איך להסביר לה ?כי היא שואלת אותי אותה שאלה בתדירות מאוד גבוהה.מה לעשות?

10/01/2010 | 16:40 | מאת: אור

גם בתי היתה אומרת לי כך ואני אומרת לבתי שלא אני לא חברה שלה אני אמא שלה?

10/01/2010 | 23:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיוון, השאלה "האם את חברה שלי?" באה לבחון (כך אני משערת) האם את כועסת עליה או שאת אוהבת אותה ונהנית מקרבתה. אני חושבת, לכן, שהתשובה הנכונה והקונקרטית שהציעה אור לא תתן מענה מדויק למה שבתך שואלת. יש כאן, להערכתי, חשש ממצבי קונפליקט, אותם היא מפרשת כאובדן אהבה. חשוב שבזמנים 'שבריריים' של כעס או קונפליקט תדגישי בפניה שאפשר לכעוס ולאהוב בו בזמן, ושלמרות שאת כועסת עליה, אינך מפסיקה לאהוב אותה. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים