מעבר גן באמצע שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/01/2010 | 06:27 | מאת: דנה

יש לי תאומים בני 4 בגן. לפני כמה ימים הילדה סיפרה לי שאחד הילדים נגע באיבר המין שלה וכנראה זה נעשה 3 פעמים לפי הבנתי (אני לא חוקרת אותה בנושא יותר מידי כדי לא להלחיץ אותה). הגננת ידעה על חלק מהמקרים ולא דיווחה לי עליהם (היא גם לא רוצה לשתף את הורי הגן ובהתחלה לא רתצה לשתף את הורי הילד). אני מאוד חוששת לשלוח את ילדי לגן גם כדי שהמקרה לא יחזור על עצמו וגם כי אני לא סומכת על הגננת. אנו שוקלים לחזור לגן הקודם שהיה מקסים אך מרוחק וכעת יש בו גם קבוצה של ילדים קטנים יותר אך גם כ-8 ילדים בגילם. אשמח לקבל חוות דעת ממכם. תודה דנה

06/01/2010 | 01:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, משחקים מהסוג שאת מתארת הפכו לעניין רגיש מאד בימינו, אך כדאי לזכור שהם משקפים, לפני הכל, סקרנות טבעית של ילדים קטנים, שעסוקים מאד בגופם ובהבדלים בין המינים. כיום, בשל הרגישות הרבה והמוצדקת לכל הנושא של הטרדה מינית, משחקים אלה אינם לגיטימיים עוד, וחשוב שתעשה עבודה חינוכית הסברתית של גננות והורים. אני רוצה להאמין שהגננת ניסתה לטפל בנושא במסגרת הגן, מבלי לעורר פניקה ומבלי להעמיס על ההורים (של שני הצדדים) דאגה וחרדה מיותרת. ברוב המקרים פעולה הסברתית כזו, יחד עם השגחה ותשומת לב בגן, מספיקה כדי למנוע הישנות מקרים כאלה. אם, בניגוד להשערתי, את מתרשמת מגננת לא מקצועית, המנסה לטייח דברים ולהימנע מאחריות, והמתקשה ליצור אווירה בטוחה וסביבה מוגנת עבור הילדים, חפשי מסגרת אחרת. אני מציעה לתת לדברים להירגע קצת, ולקבל את ההחלטות בצורה שקולה לאחר שיחת הבהרה עם צוות הגן. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים