התעללות בחיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/12/2009 | 13:06 | מאת: רעות

שלום ליאת יש לי אחיינית בת עשר בת להורים גרושים שתהליך הגירושין היה קשה ועירב את הלדים. יש לה אח נוסף בן תשע. היחסים בינהם מורכבים ויש בינהם הרבה מריבות. לאחרונה נודע לנו מאחיה שהיא מתעללת/התעללה בחיות והיא אישרה ואף סיפרה על כך לאביה. היא גדלה בבית אוהב חיות וההתנהגות הזאת מדאיגה בעיקר כי אנחנו יודעים שממחקרים שזו התנהגות שעלולה להצביע על בעייה פתולוגית ולהחמיר. אני מניחה שיש בה הרבה כאב והיא משליכה אותו על החיות ואולי גם רוצה להכאיב להם כמו שכואב לה. השאלה מה אנחנו כמשפחה יכולים לעשות ואיך אנו יכולים לדעת האם זו התנהגות מאפיינת תק' קשה או זוהי התנהגות המצביעה על משהו חמור יותר. איזה עוד התנהויות עלינו לחפש. אני חייבת לציין שהיא מאוד אוהב לטפל ברגישות ובעדינות באחייניה הקטנים ולבשל. יש בה עדינות ונועם אבל גם הרבה אגרסיות. בברכה

24/12/2009 | 23:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רעות, התעללות בבעלי חיים היא התנהגות המחייבת התייחסות רצינית מאד, שכן היא יכולה לשקף מצוקה ממשית ובעיות רגשיות רציניות. כרגע, הייתי ממליצה על פנייה לפסיכולוג ילדים ולא להסתפק באבחון עצמי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים