פחדים של ילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/01/2009 | 07:42 | מאת: יעל

שלום וברכות על הפורום בתי בת 5 ילדה חברותית ושמחה אך יש לה פחדים רבים - החל מהצגות וסרטים שילדים בני גילה רואים וכלה בקרבה לחיות. אני לא לוחצת עליה ואם היא פוחדת אנחנו מתרחקות ממקור הפחד מכיוון שהיא ממש לא רוצה להישאר. האם להמשיך לנקוט בגישה זו? האם זה יעבור? ניסיתי לברר איתה מה היא מרגישה ולהסביר לה, אך היא ממש לא מעוניינת כרגע לנסות "להתגבר על הפחד".

06/01/2009 | 14:20 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, ילדים רבים נרתעים או פוחדים מהצגות, סרטים, ליצנים, מסיכות, בלונים וימי הולדת. מוזר ככל שזה יישמע, מדובר בתופעה מוכרת ונפוצה, שעל פי רוב גם חולפת מעצמה. חלק מהפחדים קשור לרעשים החזקים ולחושך שבאולם, וחלק ל?בלתי-נודע או לבלתי-צפוי. כהורים, עלינו להימנע ככל האפשר מלתגמל בעקיפין את תגובות החרדה. כלומר - לנסות ולצמצם את ה"רווחים" האפשריים מהמצב. כך, למשל, נשתדל שלא לפצות את הילד במתנות או פרסי-ניחומים על ההפסד שלו. בדומה, נשתדל שלא לתת לחרדה של הילד לנהל אותנו או לפגוע בשגרת חיינו. אם החלטתם לבקר בבית שיש בו כלב, נסו לטפל במצב בצורה עניינית ורלוונטית, מבלי לתת לאירוע נפח גדול מדי, שיזכה את הילדה בתשומת לב מיוחדת. במקרים בהם החרדה מתחילה לנהל את המשפחה כולה או לפגוע בתפקוד היומיומי של הילד, מומלץ להסתייע בהדרכת הורים ממוקדת. בברכה ליאת

07/01/2009 | 13:48 | מאת: יעל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים