פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/11/2009 | 16:54 | מאת: דל

בתי התחילה את לימודיה באוניברסיטה.מגמה קשה שצריך כל היום ללמודץהיא נקלעה לחרדות ,דכאון ורצון לעזוב את הלימודים.קשה לי ,לא טוב לי,אני צעירה מידי,אני צריכה לעשות חיים ןכעת אין לי חיים מלבד הלימודים.התחלנו לרמוטיב לפני שבועיים כרגע ללא שינוי.מה עלי לעשות כיצד לנהוג.

30/11/2009 | 01:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני ממליצה מאד על פנייה לשירותי הייעוץ לסטודנט באוניברסיטה בה לומדת בתך, המספקים טיפולים פסיכולוגים מוזלים לסטודנטים. במסגרת הטיפול הפסיכולוגי, תוכל בתך לבחון את רצונותיה ומשאלותיה, בנפרד מאלה שלכם, ולקבל את החלטותיה שלא תחת לחץ. הסמסטר הראשון כרוך לעיתים בהצפה נפשית שמקורה בעומס חריג (אמיתי או נתפס) על הסטודנט. הפסיכולוגים בשירותי הייעוץ מכירים את התופעות הללו, ויודעים לתת להן מענה. עד לשיפור במצב הרוח, אני ממליצה לגייס אורך רוח ואווירה אוהדת, להרבות בעידוד ותמיכה, ולהיות מוכנים נפשית גם לרעיון של הפסקת הלימודים עד לזמן מתאים יותר. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים