מאוהבת באדם מבוגר מדי והוא מורה שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/11/2009 | 20:25 | מאת: רולה

שלום רב אני בת 17 ובשנה שעברה כשהייתי בכיתה 10 הייתי מחפשת בנאדם מבין בערכי האהבה עדין ורגוע ומכובד שאוכל להיות איתו שמחה ומאושרת ופתאום הופע האדם הזה בפניי והתחלתי לדבר איתו בבית הספר הוא לא היה מלמד אותי בזמן שהייתי בכיתה 10 היו לנו שיחות וגילתי כמה הוא עדין ומבין אני דלוקה עליו אני לא יכולה יותר כי בשנה הזאת הוא מלמד אותי ובכל רגע שהוא נכנס לכיתה מתחיל הלב לדפוק סיפרתי ליועצת המעפנית בבצפר ואמרה לי תעזבי אותך ממנו לטובתך היא לא יודעת בכלל לדבר מסטולית אני חולה עליו משנה שעברה וזה לא עוברררררר אני מתה עליו אני מתה על התנהגותו וחשיבתו מהשיחות שהיו לנו נמשכת אליווו אני לא יכולה יותררררררר פליז תגידי לי מה לעשות

26/11/2009 | 00:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רולה, התאהבות במורה, במדריך, ברופא או בפסיכולוג, מתרחשת לעיתים, ויכולה לגרום הרבה כאב לב ואומללות. ההתאהבות באה כתוצאה מראיית האדם המבוגר והמיטיב באור חלקי ואידילי (כתוצאה מהמפגש הלא-סימטרי וה'טיפולי'), תוך שמייחסים לו תכונות חיוביות ונהדרות, שאינן "מתקלקלות" בשגרת היומיום במציאות. אני מקווה מאד שהמורה הטוב שלך לא יתפתה לנצל את ההתאהבות שלך בו, כי עפ"י כללי האתיקה, צעד כזה הוא בבחינת עוול גדול וחציית גבולות מסוכנת. כמו הרבה בנות אחרות, גם את תתגברי בסופו של דבר על האהבה החד-צדדית הזו, ותמצאי לך נער ראוי ובר-השגה, שיוכל להחזיר לך אהבה כמו שבאמת מגיע לך. כרגע, אין לך הרבה מה לעשות, מלבד לשמור על עצמך מפגיעה, ולקוות לטוב. שולחת לך עידוד וכוחות להתגבר ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים