חברים בכיתה א

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2009 | 09:39 | מאת: יואב

שלום ליאת,יש לי בת בכיתה א', היא ילדה מאד חברותית, יפה, מקסימה ואנרגטית. היא מאד נהנית בבי"ס. אך אחר הצהריים שאנחנו רוצים שתיפגש עם חברות אנחנו מקבלים תשובות לווקוניות מההורים. כגון: אני אבדוק ואחזור אליך. או שלא עונים לSMS וכו'. אנחנו מרגישים(ההורים). שאנחנו מתחילים להיות נזקקים מההתקשרויות להורים. אז או שההורים סנובים פשוט (שזו אופציה מבחינת הסביבה). או שיש משהו נגד ביתי שנסתר מעיני. למרות שבשיחה עם המורה היא אומרת שהכל תקין מבחינה חברית, היא משחקת עם בנות בהפסקות. שאלתי הנוספת היא האם אנחנו סתם לחוצים ונורמלי שבהתחלה אין קשרים עם כל החברים כמו שהיה בעבר או שאנחנו טועים איפשהו. תודה ויום טוב. יואב.

20/11/2009 | 01:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יואב, מהתיאור שלך ניתן להתרשם שבתכם היא ילדה שמחה ומתפקדת היטב, שהולכת ברצון לביה"ס ומדווחת על הנאה ועניין. לדברי המורה, אין שום בעיות נראות לעין, ואתה מציין שבעבר נהנתה מחיי חברה תקינים. בכל אלה יש בהחלט כדי להרגיע, גם אם כרגע עוד לא נוצרו חברויות אמיצות של אחרי הצהריים. כדי לא להרגיש 'נודניקים', תוכלו לשקול חוגים ופעילויות מוסדרות אחרות, במסגרתן תוכל להרחיב את המעגלים החברתיים שלה ולהיפגש עם בני גילה. זכרו שלחץ-יתר מצד ההורים יכול 'להדביק' גם ילד רגוע ושמח, ונסו להימנע מזה. השאירו לה את היוזמה למפגשים החברתיים, כאשר זו תגיע באופן טבעי, ובהתאם לצרכים שלה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים