סימנים קליניים ללחץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/02/2009 | 19:21 | מאת: שלי

בתי בת 10 תמיד היתה ילדה לחוצה ודאגנית מהרגיל עם נטיה לחרדתיות. כחודשיים היא בטיפול משפחתי פסיכולוגי שמטרתו שיפור ההתמודדות. לאחרונה היא סובלת מכאבי ראש חזקים שנשללו מבחינה פיזית בכל דרך אפשרית ע"י רופא ילדים. נשארו שתי השערות: או מגרנות או פסיכוסומטי. בנוסף היא קשה לה לישון והיא מתעוררת אחרי 6 שעות שינה ולא יכולה לחזור לישון, כל לילה מבלי לישון ביום. נראה לי שכאבי הראש הם חלק מחוסר שינה. היית ממליצה במקרה כזה לפנות לעזרת כדורים או להמתין בסבלנות להמשך הטיפול הפסיכולוגי ולהשפעתו? תודה על תשובתך

15/02/2009 | 14:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שלי, מאחר ואתם בטיפול פסיכולוגי, ויופי שכך, סביר שתהיה הפחתה הדרגתית בעוצמות הלחץ. עם זאת, טיפול פסיכולוגי הוא תהליך שאורך זמן, והסימפטומים אינם נעלמים בבת אחת. לכן, גם אם לא נמצא עדיין הסבר וודאי לכאב ולהפרעה בשינה, וגם אם מקורם יותר בנפש ופחות בגוף, כדאי לנסות ולסייע בהפחתת המצוקה. נדמה לי שעל השאלה "איך לעשות זאת", נכון יהיה להתייעץ עם הגורמים המטפלים המכירים את התמונה הרחבה. טיפול תרופתי הוא אופציה, ויש גם אפשרויות נוספות מתחום הרפואה המשלימה. על כך יש להתייעץ עם רופא הילדים או גורם רפואי אחר, שיוכל להביא בחשבון את כל ההשלכות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים