ביטויים גופניים לרגשות בגיל שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/03/2024 | 00:32 | מאת: שוש

בס ד שלום. יש לי תינוק בן שנה וחצי עם תסמונת דאון שנמצא במעון שיקומי ומגיע לשם בהסעה. הוא לא מצליח להתמיד במעון שכן הוא תמיד חולה . פתאום מקיא בגן - ואז שבוע בבית. משלשל - ואז נשאר בבית. וככה כל פעם מחדש מגיע למעון יום יומיים וחוזר הביתה לכמה ימים. שאלתי האם יכול להיות שזה תגובה פסיכוסומטית? הוא מאוד קשור אליי - האימא ומפחד מאוד מזרים. במעון הם מתארים שהוא בסדר עם הצוות . למרות שאני לא לוקחת אותו ולא מחזירה כי יש לו הסעה. מעניין אותי לדעת אם יש דבר כזה תגובות סומטיות בגיל כזה כדי להישאר עם אימא בבית..

שלום, בגדול תשובתי היא כן. יתכן שבנך חווה רמות גבוהות של סטרס בפרידה ממך, דבר שעלול להשפיע על הגוף באופנים שונים ובעיקר שליליים. אינני יודעת מהן האפשרויות שלך אבל לי זה נשמע שתינוקך הקטן עדיין זקוק לך קרובה. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים