התייעצות דחופה לגבי התנהגות לא סבירה של תינוקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/03/2024 | 10:47 | מאת: לין

שלום, הילדה שלי בת שנה וחצי וברור לי שיש לה הפרעת התנהגות קשה אני רק לא יודעת למי לפנות ומה לעשות... אולי כאן אוכל לקבל הכוונה . מאז שהיא נולדה, היא קיבלה המון ידיים, הרמנו אותה מלא, פינקנו אותה מאוד לא שלחתי אותה עד עכשיו אפילו למסגרת, אני נמצאת איתה בבית וכרגע לא נראה שארשום אותה לאף גן היא ילדה שמאז שהיא נולדה מאוד מאוד קשה להרדים אותה, כמעט בלתי אפשרי ויוצא שהיא מגיעה המון למצבי קיצון של עייפות שגורמים לה להיות נידית ובכיינית במהלך כל היום גם כשהיא נרדמת, היא קמה כל שעה, לפעמים פחות ולא תמיד אפשר להחזיר אותה לישון כי היא פשוט לא מסכימה היא נרדמת לרוב על הידיים או בנידנודים בעגלה בבית/ בחוץ לאחרונה זה רק מחמיר- ברגע שהיא לא מקבלת ידיים היא משתנקת מבכי בקטע מלחיץ מאוד, היא ממש לא מצליחה לנשום ומקיאה!!! הדבר היחיד שעוזר זה להרים אותה אבל לפעמים זה לוקח שעות להרדים על הידיים וגם לי וגם לבן זוג שלי אין כוחות נפשיים ופיזיים לזה יותר זאת אומרת שגם אם אנחנו רוצים לעשות כל מיני שיטות חינוך לשינה שהציעו לנו, זה ממש לא אפשרי כי הילדה מקיאה מבכי ואנחנו מפחדים שתתייבש כי זה כבר הגיע למצב הזה וחוץ מזה אנחנו לא יכולים לשמוע ולראות אותה במצב הזה אז פשוט נכנעים כל פעם ללהרים על הידיים שעות חשוב לי לציין שהיא ילדה מאוד דעתנית, עקשנית, עומדת על שלה. אם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה, היא מאבדת את זה לחלוטין! היה אפשר לראות את זה כבר מגיל מאודדד קטן ולדעתי, ותקני אותי אם אני טועה, נולדים עם אופי מסויים, תכונות מסויימות, ובוא נגיד שההתנהגות שלנו של לעטוף אותה ולפנק יותר מדי רק החמירה את המצב. השאלה מה כן אפשר לעשות במצב הזה? אנחנו ממש מתוסכלים ומיואשים אין לנו חיים כל היום זה רק סביב לנסות להרגיע אותה ולהרדים אותה אין לי זמן לאכול, אנחנו לא ישנים.. בבקשה אשמח לתשובה !! תודה

שלום לך, אני בהחלט שומעת את חוסר האונים שלכם כהורים אולם אני חייבת לומר שאתם נשמעים מאוד מבולבלים...תינוקות לא סובלים מ"הפרעת התנהגות " צרכים של תינוק אינם "נידיות" ושיטות החינוך שניסיתם שהובילו להקאה והשתנקות כנראה החמירו מאוד את המצב. בגדול אני רוצה לומר שהפיתרון אינו בקצוות..זה לא או- הרדמה על הידיים- תמיד או לתת לה לבכות עד שתשתנק ( במאמר מוסגר אומר- שיטות חינוך לשינה...צריך להזהר מזה מאוד). אפשר גם לשבת על יד התינוקת וללטף אותה במיטה, לשיר לה, לשכב לידה על מזרון ועוד כל מיני שיטות הדרגתיו ליצירת נפרדות- שמשאירות אותך קרובה אך לא צמודה. בנוסף חשוב לבחון את כל ההתנהלות במהלך היום שיתכן ותורמת למצב לא פחות מאשר המזג המולד אותו הזכרת בשאלתך. מציעה בחום הדרכת הורים עם איש /אשת מקצוע מוסמך ומורשה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים