התמודדות של ילדים עם גירושין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2024 | 21:12 | מאת: Yoyo

שלום, אני ובעלי בהליכי גירושין ועוד לא סיפרנו לילדים (בן 12 וחצי, בן 10 ובת 6 וחצי). באוגוסט לבכור יש בר מצווה ובני משפחה המליצו לנו להמתין עם הגירושין ושיתוף הילדים בהחלטה לאחרי הבר מצווה כדי שהבכור לא יתבאס וזה יקלקל לו את החוויה וכדי שתהיה אווירה טובה. חשוב לציין שכל ההליך נעשה ברוח טובה יחסית ובצורה מכבדת ביני לבין הגרוש לעתיד. אנו בתהליך גישור שמתקדם טוב ואין בלאגנים ודרמות. לי זה נראה הרבה לחכות עד ספטמבר במיוחד לאור העובדה שהתהליך כבר ממש לקראת סיום וכבר יש הסכמות. אשמח לשמוע חוות דעת של פסיכולוג

הי, בהנחה שזה אכן ארוע חשוב ומשמעותי עבורו, אז אומר שאנחנו כהורים בהחלט צריכים לשים עצמנו בצד למען ילדינו לא פעם ולכן נראה לי שדחייה של חודשיים שלושה של החלטה כה דרמטית ומטלטלת עבור ילדים, בהחלט סבירה ורצויה בהינתן אירוע כה משמעותי וחד פעמי שכזה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים