ילדה בת שנתיים שאוחזת בחולצה באופן קבוע בצווארון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/03/2024 | 15:18 | מאת: אנונימית

שלום, בתי בת השנתיים אוחזת רוב הזמן את הצווארות בחולצתה, כך שיוצא לה כמו שפיץ כזה בין האצבעות ואותו היא מלטפת עם אצבע נוספת. כאשר אומרים לה להפסיק היא מחייכת, כאילו יודעת שמה שהיא עושה הוא שונה. האם זו פעולת הרגעה? עושה את זה כבר המון זמן. שמתי לב לכך שהיא גם מאוד מופנמת ושקטה עד שפתאום היא מחליטה להיפתח ולדבר חזק. על מה זה מעיד?

הי כתבת נכון בעצמך, זו כנראה דרך שלה להרגיע ולווסת את עצמה. אני מציעה לך לבחון במקביל דרכים נוספות בהם תוכלו להפוך עבורה את העולם לבטוח יותר...אולי יותר זמן איתה, אולי יותר תיווך, אולי להכין אותה טוב יותר למה עומד להגיע/לקרות, יותר החזקה פיזית...או כל דבר אחר שעולה בדעתכם. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים