תינוקת בת שנה ו 4 חודשים מחבקת זרים ברחוב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2024 | 03:21 | מאת: אמא מודאגת

היי, לאחרונה שמתי לב שהתינוקת שלי אין בעיה לגשת לאנשים זרים ולבקש שירימו אותה , או לחבק פתאום אישה שבאה לקראתינו ברחוב, במרפאה ובמשחקיה, ממש פולשת למרחב אישי של כל אדם, מאז שזוכרת אןתה לא נראה לי שעברנו שלב של חרדת זרים, קראתי באינטרנט על הפרעת dsed, ושזה יכול להווצר מטראומה או הזנחה או נטישה או שלתינוק אין קשר בריא עם מטפליו, האם יש ממה לחשוש ? האם זה יכול להעיד על אוטיזם? לאן לפנות? מעבר לזה היא מקסימה כל מי שפוגש אותה ומתפתחת בסדר לגילה.. התחילה ללכת בגיל 11 חודשים, מצביע יודעת לבקש מה שרוצה, יש משחקי דמיון, קשר עין יציב , קצת שובבה ולפעמים מרביצה מתסכול או לבדוק גבולות, אני נורא מודאגת.. מציינת שלאחרונה נולדה לה אחות קטנה שלה היא נוטה או להרביץ או ללטף ולנשק

שלום לך אמא מודאגת, אני אכן שומעת כמה את מודאגת...עסוקה בלשלול סימפטומים תיאורטיים כאלה או אחרים. להביט על ביתך כצבר סימפטומים, עשוי להיות הרסני עבורה. זה בהחלט טבעי לחוות חרדה, חוסר הבנה, פחד ועוד כשהופכים להיות אימהות לראשונה, אולם אם לא תצליחי להכיל את רגשותייך, ההשפעות על ביתך עלולות להיות שליליות. מה דעתך להשקיע במספר פגישות של יעוץ והכוונה הוריים? מציעה לגשת למטפל מוסמך, וללמוד עוד על הגיל הזה ברמה ההתפתחותית כמו גם על החרדות שלך עצמך. לשאלתך - ההתנהגות של ביתך נשמעת לי בכל אופן, לגמרי נורמטיבית... כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים