שיח פוגעני בקב' הווטס אפ הכיתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/02/2024 | 13:47 | מאת: אנונימית

הי ירדן, ראשית אומר כי סומכת מאוד על שיקול דעתך ומקצועיותך. ולשאלתי, בכורתי בת ה12, תלמידת כיתה ז' עלתה השנה לבי"ס חדש. ילדה חיובית, עליזה, עדינת נפש, תמימה ומאוד סגורה ולכן לצערי לא נוטה לשתף. באופן צפוי הסתגלה במהירות ובקלות למסגרת החדשה ומרוצה מאוד מהכיתה ומהמחנכת. לפני יומיים פנתה אלי אמא של אחת מחברותיה של בתי וסיפרה לי שראתה בקב' הוואטס אפ הכיתית שאחד מבני הכיתה שולח לבתי הודעות בעלות אופי פוגעני ביותר, תוקף ומעליב אותה ואף כותב לה "תתאבדי כבר ילדה"😥 האינס' הראשוני שלי היה להקים קול צעקה ולפנות מיד למחנכת הכיתה ולמנהל ביה"ס. (יש לי הוכחות לתכתובת הזו הודות לתושייתה הרבה של אחת מהחברות שצילמה מסך ממש לפני שההודעות נמחקו על ידו). אחרי שהצלחתי בכ"ז להתאפק ולא לפעול בצורה נמהרת, החלטתי להמתין ולהשקיע קצת מחשבה לפני שאעשה משהו שבהמשך אני עלולה להתחרט עליו. בהקשר הזה אוסיף כי אותו ילד הנו בן לאחת מהמשפחות העשירות בארץ וידוע ככזה עם הפרעות התנהגות קשות. לפי הבנתי צוות ביה"ס עומד חסר אונים מולו ומתקשה להתמודד עמו. דואגת מאוד לבתי וחוששת לסבך אותה עם אותו ילד. אודה לך מאוד אם תוכלי להכווין אותי איך נכון להתמודד במצב כזה מול בתי ובמישור הרחב יותר.

שלום ולך ותודה על המילים הטובות! אני הייתי מציעה לך להישמע לאינסטינקט הראשוני שלך שבבסיסו - הרצון להגן על ביתך. כרגע זה נשמע שאת בסוג של הימנעות - גם מול ביתך וגם אל מול הגורמים הרלוונטיים שהם בית הספר וכן הוריו של הילד הזה. חשוב יהיה להגיח מהעמדה הזו קודם כל אל מול ביתך. עם כל אי הנוחות, חשוב להעביר לה את המסר שאת למעשה היית ועדין בתפקיד המשגיחה והשומרת - בכל התחומים בחייה. זהו מסר שחשוב שיעבור ויופנם, למרות התחושה שעלולה להתעורר בה של חדירה לפרטיותה. רוצה להרגיע שבסופו של עניין רוב המתבגרים, בטח הצעירים שבהם, מקבלים וחיים עם המסר הזה בשלום ובתחושת ביטחון. לאחר שתעברי את המסוכה הזו, תוכלי לשוחח איתה על כמה ההתנהגות הזו היא פוגענית ולא מקובלת. ובוודאי לשאול ולהתעניין ברגשותיה. אני מציעה לך לנהוג בדיוק כפי שהיית נוהגת כאילו היה מדובר ב"אחד האדם" ללא חשש מההשלכות. גם עם ההורים הייתי יוצרת קשר ובהחלט מראה את צילומי המסך. המסר שיועבר לביתך כאן הוא חשוב מאין כמוהו והוא -ההורים שומרים ומגנים עליה וכן שאסור להסתיר פגיעות ושיש להילחם נגדן. התחילו במסלול ה"רגיל" והמשיכו משם. תמיד תוכלו לחשב מסלולים מחדש בכל נקודה בדרך. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים