נשיקות באיבר מין בין אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/02/2024 | 20:39 | מאת: אנונימית

שלום, אשמח למעט הכוונה. יש לי בן שהוא בן 9 שנים ובת בת 4.5 שנים. במהלך משחק ששניהם שיחקו בחדר של הבן הוא נישק אותה בפות ללא בגדים. מדה שהם שיחקו ללא השגחה, בערב הבן סיפר לי והרגיש רגשות אי נוחות מהדבר. הסברתי לו ולבת שלי שאילו איברים פרטיים ושאסור לגעת בהם. האם זה מספיק או שעליי לפנות לגורמים מוסמכים?

שלום לך, בגיל 9, במיוחד אם יש לילדים טלפונים חכמים, לצערי הרב עלי ליידע אותך שרבים מהם נחשפו לתכנים מיניים ולעיתים אף תכנים מיניים בוטים. אינני יודעת למה הוא חשוף - אך אני מציעה לך לבדוק היטב את הנושא הזה, מולו ובכלל, ולוודא פיקוח מתאים. חשיפה בלתי מותאמת עלולה להיות פוגענית כלפי הנחשף וגם כלפי ילדים אחרים שבאים במגע עימם. מציעה כאמור שתתחילי בבירור מקיף ואז תחליטי כיצד להמשיך. את מוזמנת לכתוב לי שוב. בברכה, ירדן

06/02/2024 | 18:49 | מאת: אנונימית

יש לו טלפון נייד חכם אשר יש בו בקרה הורית ותכנים לא הולמים חסומים. לטענתו הבת שלי ביקשה שינשק אותה שם לאחר שנתן לה נשיקה בבטן. הברתי לו שוב שאסור לו, גם אם היא מבקשת והוא הבטיח שהדבר לא יחזור על עצמו. במקביל הסברתי לבת שלי שזה איברים פרטיים ולא נוגעים בהם.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים