"עוף מוזר"-ילד אקסטרה רגיש וטיקים ווקאלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/02/2024 | 08:50 | מאת: מודאגים

בננו בן 10 ילד מקסים וחכם.הבעיה היא שאם מעירים לו הוא מיד בוכה כמו תינוק-אקסטרה רגיש... מעבר לכך הוא סוג של עוף מוזר- לא מתחבר לחברי הכיתה כאשר משחקים במשחקי כדור, אין לו חוש ספורטיבי והוא מעדיף לשבת לבד או לשחק עם קטנים ממנו(להיות סוג של ראש לשועלים ולא זנב לאריות).לפני מספר שנים היה משמיע קולות טיקים ווקאלים שחלפו עם הזמן (כמו קולות ציוצים של עכבר) בימים האחרונים חזרו הקולות שהוא משמיע והוא מודע להם אומר שלא שולט בזה ולא מבין למה זה קורה. אמנם זה קולות חלשים שבקושי שמים לב ובכל זאת משהו איתו לא תקין. הוא תלמיד סביר, ילד טוב(יותר מידי טוב) וממושמע מאוד, אוהב ללכת לתנועת הצופים לפגוש את החבר'ה שם, אוהב לדבר, "לחפור" ולחקור, בעל ידע רב.כפי שתיארתי הוא לא ילד "נורמטיבי"אלא שונה מהכלל (שהכלל הוא מחוספס יותר, רגיש פחות) ואנחנו לא יודעים כיצד יש לטפל בנושא - היינו אצל נוירולוג ילדים שאמר שאפשר לתת לו תרופות להפחתת הטיקים הווקאלים אבל אמר שלא לא חושב שזה יהיה נכון וסביר שזה יחלוף עם הזמן. אנחנו מודאגים מאוד מחזרת הטיקים לאחרונה ובכלל מעצם היותו שונה מהכלל. נשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. תודה רבה.

שלום רב, אני שומעת המון ביקורתיות ותיוג של הילד שלכם. יתכן והדבר נובע מדאגה או מחוסר אונים אבל זה בפני עצמו הרסני עבורו. לגבי הטיקים, סביר להניח שבנכם חווה מתח אולי חרדה. הצעתי היא שתיגשו לפסיכולוג/ית קליני של ילדים, תעברו הערכה מקיפה של ההורות שלכם ושלו וביחד תחשבו על תכנית טיפולית. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים