אשמח חעזרה בקשר לילדה בת שנה וחודש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/01/2024 | 18:45 | מאת: אנונימית

שלום, יש לי ילדה בת שנה וחודשיים.. לפני כחודש גילינו שבפעוטון שלה הגננים צעקו על הילדים כל הזמן.. בהקלטות נשמעו צרחות של ילדים וצעקות של הגננים ומילים כמו "מפלצוצ" "תעיפו אותה ממני" "מי הביא אותה עליי" ועוד הרבה מאוד צעקות על הילדים.. המצלמות נותקו כך שאנחנו לא נדע לעולם אם היה משהו פיזי... אבל מההקלטות קשה לי להאמין שזה עצר בצעקות.. הבת שלי היתה שם ארבע חודשים.. ומאז היא איתי בבית... אני רוצה להכניס אותה לפעוטון כי אין לי ברירה.. האם זה בסדר להכניס אותה או שזה טראומה בשבילה? זו שאלה ראשונה שלי.. אם אין ברירה אז אשאר איתה בבית!! לפני שלושה חודשים נולד לה אח.. ומאז שנולד לה האח ההתנהגות שלה השתנתה.. נהייתה ילדה עצבנית, לא נוחה כמו שהיתה לפני, קמה בלילה בבכי כמה פעמים.. קישרתי לזה שאח קטן זה משהו שקשה לה.. ואז הבנתי שזה היה שילוב של גן מתעלל ואח קטן.. השאלה השניה שלי זה איך אני יכולה לוודא שלא תסחוב איתה דברים לעתיד? האם יש טיפול לילדה כל כך קטנה? משהו שישכיח מהתת מודע שלה את מה שעברה? היא עדיין לא מדברת תודה

שלום לך, אגש ישר לשאלתך. הדבר היחיד שיכול אולי לרכך את עוצמת הטראומה הוא זמן רב ככל האפשר, בו תקבל מענה רגיש, אמפטי, מדויק ומהיר לצרכיה הרגשיים ובגיל הזה-הצרכים הרגשיים הם בכל מיקרה צרכים מרכזיים. לכן המלצתי האישית היא - כן, הישארי איתה בבית ככל שיכולה וככל שמרגישה שמצליחה להענות באופן מיטבי לצרכיה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים