התנהגות לא הוגנת של בן 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/01/2024 | 16:27 | מאת: יוסי

שלום רב, הבת שלי בת שנה ו4 חודשים, בן דודה שהוא בן 8 מאוד מתחבר אליה, אוהב לשחק איתה גם מרחוק אבל לרוב נוגע בה ופעם נשק אותה מהלחי וכשרואה אותה רץ אליה לשחק איתה גם מול ההורים שלו וגם מולינו ופעם אמר לאישתי שהבת שלך יפה. הוא משחק עם כל הילדים אבל יש לי הרגשה שהוא מגזים בהתנהגות כלפי הבת שלי, האם אני אמור לדאוג מהתרחישים האלה? האם ההתנהגות שלו כלפי הבת שלי חריגה וצריך לעצור את זה? האם בגיל 8 שנים חושב על מין או שזו התנהגות תמימה? תודה.

שלום יוסי, ההתנהגות של הילד נשמעת לי נורמאלית וחיובית לחלוטין, מה שלדעתי צריך להטריד אותך הוא רמות החרדה שאתה חווה סביב הבת שלך ואולי ספציפית סביב מין. מניסיון, כדאי לעבד את הדברים האלה, אחרת הם ולא אחרים ישפיעו לרעה על ביתך. שיחות עם איש מקצוע יוכל ולתרום מאוד. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים