ילדה שקטה, עצורה, מופנמת ומכונסת בעצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2024 | 10:05 | מאת: אמא של ניצן

אני אמא של ניצן, בת 12, לומדת בכיתה ז' מופ"ת. תקופת הגירושין שאירעה לאחרונה לפני כשנה, לא עשתה לה טוב, היא התכנסה בעצמה יותר, אך גם לפני כן הייתה סגורה. היא האמצעית מבין חמשת ילדיי, יש לי בן בכור על הפסקטרום, בן שני חייל ושני קטנים תאומים. אני והגרוש שלי חולקים משמורת משותפת, יש ימים קבועים שניצן פעם אצלי ופעם אצלו לסרוגין. ניצן גם משמשת אמא קטנה לאחיה התאומים. גם בבית הספר המחנכת מספרת, שניצן לא מדברת. ניסיתי לברר עם ניצן באופן רגיש את העניין והיא אמרה שהיא מתביישת שאם תאמר או תעשה משהו יצחקו עליה במקום שיש הרבה אנשים. נראה לי שזה התפתח אחרי כיתה א. בנוסף סיפרה לי כי במשחק שהיה בכיתה השנה, היא סירבה לשחק והכדור נפל עליה בטעות והתלמידים צחקו עליה. או היא מספרת לי שהיא זוכרת שבכיתה ד ענתה על שאלה בכיתה וטעתה, ובכתה, כי חשבה שיצחקו עליה. בבית הספר ניצן מדווחת על תחושות של לחץ בשיעורים ובמבחנים. יחד עם זאת היא תלמידה חרוצה. מה לעשות? אנא עזרי לי

שלום רב, רק להבא ולטובתכם, עדיך ללא פרטים מזהים. לתחושתי, ביתך קורסת תחת לחץ הכורח להתבגר בטרם עת. הדבר נותן את אותותיו בתצורות שונות - בין היתר בחרדה. מציעה לגשת להדרכת הורים על מנת להוריד מכתפיה עול שלא צריך להיות מושם עליו מלכתחילה ולאפשר לה גם לקיים טיפול עם איש/ת מקצוע רגיש מומסך ומקצועי/ת. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים