ילד בן 7 , לא ממושמע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/01/2024 | 00:45 | מאת: הילה

כשאומרים לו את המילה "לא" על כל דבר שהוא עושה .. הוא לא מבין . הוא לא מקשיב ולא מגיב וצוחק ועושה דווקא. כמו למשל שיושבים עם כל המשפחה ואז הוא מתחיל להציק למישהו שאותן בן אדם מבקש שיפסיק והוא צוחק . אן בזמן מפגש משפחתי לוקח אוכל הולך לשבת בשירותים מסבירים לו יפה ורגוע שזה לא מקום מתאים לאכול .. צוחק בקולי קולות.. וממשיך לעשות דווקא. כל דבר שמסבירים לו הוא לא מתייחס ממש נראה שזאת שפה זרה בשבילו .

הי הילה, אני אקח את מה שאת מתארת לשני כיוונים שונים מאוד מאחר ואין לי באמת היכרות איתכם. במצב הראשון - יש כאן בעיה אורגאנית, מה זה אומר? ילד הסובל מפיגור, אוטיזם וכיוב'ולכן אינו מבין את השיח איתו, את הנורמות החברתיות ומה מצופה ממנו. במידה ואין זה המצב, הרי שמדובר בבעיה במערכת היחסים בינכם, איבוד סמכות שלכם כהורים וכיוב'. אני מציעה לכם לקבוע התיעצות פנים אל פנים עם איש מקצוע ולנסות להבין איזה סוג של עזרה מקצועית משפחתכם זקוקה לה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים